joi, 30 octombrie 2014

Halloween pentru copiii din Cluj 2

Elevii de la Teen Nation și Dj Darius împreună cu inițiativa “La Terenuri. Spațiu Comun în Mănăștur” organizează ultimul eveniment din această toamnă, duminica 2 noiembrie!
Program
14.00 Atelier de sculptat dovleci
15.00 Scenă deschisă talentelor mănășturene
16.30 Discuție de cartier
17.00 Teatru: “Familia Buhuhu” cu Teen Nation
18.00 Dj Darius
19.00 Lansăm Lampioane (noi oferim câteva, aduceți și voi restul)
Vă așteptăm cu mic, cu mare, sa ne bucurăm de iarba verde, ceai cald, bunătăți culinare și multe alte suprize!

Halloween pentru copii din Cluj

Ștrengărei și ștrengărițe, în 31 octombrie 2014 vă așteptăm în parc la Iulius Mall Cluj, să sculptăm și să modelăm dovleci, împreună cu spiridușii din Echipa Manute Pricepute.
Haideți să ne distrăm împreună în familie!



luni, 20 octombrie 2014

Speaker la TEDxCluj 2014: Dr. Raed Arafat

Sub tema “Learn – Unlearn – Relearn”, pe 8 noiembrie va avea loc Conferinţa TEDxCluj 2014, la Cinematograful Florin Piersic. Până atunci, Revista Bulevard va prezenta zilnic, câte un speaker dintre invitaţii de anul acesta. Mai multe detalii despre înscriere găsiţi pe tedxcluj.com.
Dl Dr. Raed Arafat este un profesionist de top al medicinei de urgenţă, fondator şi medic şef al programului SMURD precum şi secretar de stat în MAI.
Numele dl Dr. Raed Arafat este sinonim cu numele SMURD, serviciul mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare. Un palestinian vizionar, plecat din Nablusul natal la 16 ani, Dl Dr. Raed Arafat, şi-a dedicat cunoştinţele, resursele şi relaţiile personale pentru a da viaţă unui sistem de medicină de urgenţă, modern, care să menţină viaţa, ajungând să fie unul dintre cei mai premiaţi români. De la primul drum către România, pasiunea sa s-a amplificat, luând conturul atâtor altor călătorii în scop profesional, a miilor de vieţi salvate, a apariţiilor în presa mare şi a distincţiilor cucerite una câte una, ca semn de respect şi recunoaştere pentru activitatea desfăşurată în salvarea de vieţi omeneşti. Printre distincţiile primite sunt: titlul de Profesor Honoris Causa al UBB Cluj-Napoca (2014), decoraţiunea primită de la Regele Mihai (în 2013), titulatura de Membru de Onoare al Academiei Americane de medicină de urgenţă (2012), decoraţiunea Ordinului Naţional Pentru Merit în grad de Ofiţer (2005) după ce în 2003 obţinuse gradul de Cavaler şi dincolo de toate a obţinut definitiv încrederea unui naţiuni. Astăzi este şi Preşedinte în Consiliul Director al Fundaţiei pentru SMURD precum şi Secretar de stat în MAI, iar din această toamnă devine cadru didactic asociat la UMF Iaşi.

marți, 14 octombrie 2014

Ce gandeste un bebelus in ziua in botezului

Bebe gandeste in ziua botezului:) 
Ora 14.00. Multa lume in casa. Mama s-a coafat, tata are un soi de servet verde legat de gat, cam ca babetica mea, dar mai ingust. Arata caraghios, am ras de el. Bietul tata, crede ca rad de fapt cu el. Oricum, suspect de multa agitatie. Presimt ca e in legatura cu mine. Ia sa stau treaz. Nu, mama, nu vreau sa dorm si nici sa mananc. Voi imi pregatiti ceva. 
 Ora 15.00. Au mai venit si altii. Vorbesc tare, rad. Din cand in cand se apleaca si ma gadila. Asta-i un obicei stupid - ce, ne cunoastem? Pe voi va gadila necunoscutii in dormitor? Ia sa plang nitel, poate ma ia mama-n brate si scap. Deci trag aer in piept, deschid gura si... 
 Ora 15.45. Presupun c-am adormit. Adica trebuie sa fi dormit, nu? ca acuma m-au trezit. Ce oameni... Mai, dormeam, da? Ce ma trambalati atata? Na, ca acum a apucat-o pe mama cheful sa ma schimbe! Mama, tu pe ce lume esti? Lasa-ma-n pace sa dorm! Ia sa tragem aer in piept... 
Ora 16.15. Credeti ca am chef de plimbare? Adica, zau, va imaginati ca asta vrea omu' sambata dupa-amiaza pe la patru, sa se dea cu masina? Si acum ne si intoarcem, ca cica au uitat un certificat de nastere. Asta mi se pare o prostie - ce, aveti nevoie de dovezi ca m-am nascut? nu urlu suficient de tare aici? Nu pricepeti? Vreau aaa-caaa-saaaa, la mine-n paaaat! 
 Ora 16.30. Oooo, ce de luminite-n camera asta! Si ce tavan inalt! Miroase cam nasol, n-ar strica o cu.ratenie generala, dar daca n-au ferestre, nici n-ai ce sa speri... Uite-i si pe tipii astia, umbla-n rochii aurii cu maneci negre, doi barbosi... na ca unul a pus mana pe mine - ia mana, ce-i cu manierele astea? 
Ora 16.40. Canta - sau asa cred ei. Mama e Carmina Burana pe langa astia. Aloouu, mai blues brothers, mai incet ca nu ma mai aud gandind! Ma tine-n brate o tanti, habar n-am cine e, e cam multa lume in spate, e si oala mare in stanga, o masa... Cred ca astia vor sa ma manance. Trebuie sa scap de-aici imediat. Mama! Maaaaa-maaaaa! Cat mai tare: MAAAA-MMMAAAAAA! 
Ora 16.50. Urlu in continuare. Pan-aici mi-a fost, nu mai scap. Mama e cu ei, clar, in loc sa ma scape din beleaua asta ingrozitoare (in care tot ea m-a bagat, daca e sa ma gandesc), a vent sa-mi dea suzeta. Suzeta? De-asta crezi tu, mama, ca am nevoie acum? Ia-ma de-aici, nu-i vezi p-astia ce-mi pregatesc? M-a tradat... Nu m-as fi asteptat la asa ceva tocmai din partea ei. 
 Ora 17.00. Tanti m-a pasat la nenea, dar tot in spatele barbosilor stau. Aia fac vrajitorii peste cartea de bucate, lumea ii aproba cu gesturi stranii. In oala aia e apa, m-am prins. Nu vad de-aici daca e vreun morcov si niscaiva pastarnac inauntru, dar n-am nici o-ndoiala. Cred ca ma fac ciorba. Am incurcat-o rau de tot. Cred c-am si ragusit, dar nu ma las - cineva trebuie sa ma salveze si pe mine. Cineva, oricine, ajutor! 
 Ora 17.05. Nenea face avioane cu mine. Ce truc vechi, nu ma pacalesti. 
Ora 17.10. Nenea face avioane cu mitraliere si cu bombe. Am tacut, fazanul crede ca datorita lui. Aiurea, nu m-am resemnat, doar imi conserv puterile magice. Cand or vrea sa m-arunce-n oala, o sa-mi iau zborul si-o sa le dau cu tifla din turla. 
Ora 17.15. Gata, pan-aici mi-a fost. M-au luat pe sus, m-au pus pe masa, m-au dezbracat. Pentru o clipa am ajuns pe burta, dar puterile magice n-au actionat, n-am putut s-o sterg, desi am incercat. Acum m-a luat barbosul nr. 1 si ma duce spre oala.. Acum, ajutor acum! Ba, nu ma baga-nauntru, ba, stai asa... 
Ora 17..15. WHOA! S-a razgandit, uite-l ca ma scoate. Stai sa tip. 
Ora 17.15. Nu, iar ma baga-n oala... 
 Ora 17.15. Iar m-a scos. Devine ridicol. Nici nu stiu daca vrea sa ma inece pe bune, ca ma tine de nas si gura. Poate vrea sa ma sufoce? Mai, tu respiri cumva pe alte gauri? 
 Ora 17.15. Daca mai face asta inca o data, pe bune daca nu fac si eu ceva pe el. Macar atat. Ia, ca ma tine deasupra oalei, sa ma scurg. Ce inapoiati... de prosoape n-ati auzit? 
 Ora 17...20. Credeam c-am scapat, ca s-au indurat. M-au luat de la oloi, m-au imbracat la loc, dar m-au dat si cu ulei si tot lui nenea ala m-au livrat si ala merge cu barbosii intr-o camera secreta. Acolo o fi tigaia, poate nu mai vor ciorba. Unde duceti voi copiii mici, mai? Ia sa urlu un pic, poate atrag atentia cuiva, desi astia-s clar vorbiti intre ei.. Las'ca scap eu si va dau pe mana Politiei! 
Ora 17.25. Nu trebuia sa urlu. Mi-au bagat pe gat droguri cu lingurita. Se-nvarte tot, ma tin de barbie sa-nghit. Am reusit sa scuip un pic, dar barbosul s-a ferit, e clar ca are experienta. Acum are o amintire de la mine pe rever. 
 Ora 17.30. Dhhroglgul ala isssi mmfaseee emfectul... mmmmhhhmmm... mi-e somn. Tu, trecatorule, daca citesti asta, sa stii ca m-am luptat ca un barbat si-am fost invins miseleste.

 Ora 18.00. M-am trezit din nou.. Sunt viu, intreg.. Nu stiu cum am scapat, dar inca un botez nu mai suport. Sper ca nu va mai vine vreo idee saptamana viitoare. Mama, ia scoate sutienul si vino-ncoa. N-am uitat ca m-ai tradat acolo, dar acum am nevoie de tine. Mi-e foame.


   Mai multe despre noi puteti citi aici si aici

marți, 7 octombrie 2014

Limba germana este simpla.

O persoana cunoscatoare a limbii latine si obisnuita cu declinarile o invata fara mari dificultati. Profesorii de germana spun acest lucru la inceputul fiecarui ciclu de studii. Se trece, apoi la initierea in der, die, das, den, des, dem etc. si din nou se reaminteste ca tot restul este de o logica elementara.
Ca sa ilustram aceste afirmatii, sa luam un exemplu practic.
Pentru inceput, sa deschidem Manualul de Limba Germana. Este un volum minunat, cu coperte cartonate, publicat la Dortmund si care povesteste despre obiceiurile hotentotilor (in germana: Hottentotten - observati cat e de simplu!!!!).
In carte se relateaza cum cangurii (Beutelratten) sunt prinsi si inchisi in custi (Kotter), acoperite cu o tesatura (Lattengitter)care sa-i fereasca de ploi. Aceste custi se numesc in germana 'custi acoperite cu panza' (Lattengitterkotter) si, atunci cand contin un cangur, ele sunt numite Lattengitterkotterbeutelratten.
Intr-o zi, hotentotii au arestat un asasin (Attentater), acuzat ca ar fi omorat o mama (Mutter) hotentota (Hottentottenmutter), avand un fiu cam prostut si balbait (Stottertrottel). O astfel de femeie se numeste, in germana, Hottentottenstottertrottelmutter, iar asasinul ei este un Hottentottenstottertrottelmutterattentater.
Politia il prinde pe asasin si il inchide provizoriu intr-o cusca pentru canguri (Beutelrattenlattengitterkotter), dar captivul evadeaza. Imediat, toti pleaca in cautarea fugarului si, deodata, un razboinic hotentot se intoarce strigand:
- Am prins asasinul (Attentater)!
- Da? Care asasin?, intreaba seful de trib.
- Pe Lattengitterkotterbeutelratterattentater, raspunde razboinicul.
- Cum adica, asasinul din cusca de canguri acoperita cu panza? intreaba seful hotentotilor.
- Pai, raspunde bastinasul, pe Hottentottenstottertrottelmutterattentater. (Asasinul mamei hotentote a copilului prostut si balbait).
- Aaa, asa, da! raspunde seful hotentotilor. Puteai sa zici de la-nceput ca l-ai prins pe: Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelrattenattentater.
Dupa cum vedeti, limba germana este o limba simpla
Trebuie sa aveti doar un gram de bunavointa...


 Mai multe despre noi puteti citi aici si aici!

umor

Plutonierul, la apel:
- Atentie, companie ! Drepti! Cui dintre voi îi place muzica, sa faca doi pasi in fata!
Vreo patru soldati ies timid in fata.
- Foarte bine soldati ! Aveti de carat acasa pianul colonelului!


Mai multe despre noi puteti citi aici si aici