vineri, 14 noiembrie 2014

Horoscopul pasarilor sacre

 via internet

Paun
Ziua nasterii: 1, 14, 21, 27

In Grecia Antica, paunul era una dintre cele mai respectate fiinte si era considerat simbolul zeitei Hera. Atunci cand oamenii nu paseau inca pe pamant, coada acestei pasari era simpla si nu decorata asa cum o stim.
Hera, regina zeilor, a fost intotdeauna geloasa din cauza lui Zeus si nici sotul ei nu ii dadea motive sa aiba incredere in el. Ochii ii fugeau mereu, fie catre zeitele din cer, fie catre fiicele muritorilor. Io slujea in templul Herei ca preoteasa atunci cand frumusetea ei i-a atras atentie lui Zeus. Acesta a sedus-o si a lasat-o insarcinata.
Ca s-o ascunda de ochii Herei, el a transfomat-o intr-o vitica. Hera nu s-a lasat mintita dar pentru ca nu putea sa se razbune pe sotul ei, aceasta l-a trimis pe monstrul Argos, cel cu 100 de ochi, sa o chinuie sub forma unui taune. Lui Zeus i s-a facut mila de fata prefacuta in juncana si l-a trimis pe Hermes sa-i omoare calaul. Ca sa nu isi piarda complet ajutorul, Hera a adunat cei 100 de ochi ai lui Argos pe care i-a raspandit pe coada unui paun.
Cei nascuti in aceste zile sunt persoane foarte atente la detalii. Ei pun mare pret pe infatisarea lor si tin la aparente, precum si la bunele maniere. Pot da dovada uneori de vanitate insa acest lucru nu le stirbeste din farmec. Marea lor problema este faptul ca au obiceiul sa judece dupa aparente. Nu au incredere in oamenii cu firi mai retrase pentru ca au senzatia ca ascund ceva. In schimb, se inconjoara de persoane exuberante si vesele.

Corb
Ziua nasterii: 4, 8, 20, 26, 31

Corbul este o prezenta importanta nu doar in mitologia europeana, cu precadere in Grecia Antica, ci si in triburile de nativi americani, acolo unde este venerat ca un spirit al intelepciunii.
Aceasta este una dintre cele mai mari pasari din familia corvidelor. De regula, corbul are un singur partener de-a lungul vietii si este extrem de teritorial. Trasaturile sunt imprumutate si oamenilor care sunt nascuti in aceste zile.
Sunt foarte pretentiosi in dragoste si isi aleg cu multa atentie partenerii. Au multe aventuri amoroase de-a lungul vietii insa vor iubi cu adevarat o singura data. Sunt rare povestile de dragoste in care cei patronati de corb sa isi piarda cu desavarsire capul in fata cuiva.
Ei sunt oameni foarte atenti la nevoile celor cateva persoane pe care le iubesc intr-adevar insa au si o doza mare de gelozie si orgoliu. Tocmai din aceasta cauza, nu sunt parteneri foarte comozi.

Vultur
Ziua nasterii: 3, 13, 19, 24, 30

Vulturul este strans legat de mitologica elena. Daca paunul este pasarea Herei, vulturul este unul dintre mesagerii lui Zeus. Cea mai cunoscuta legenda legata de aceasta pasare este povestea lui Prometeu. Titanul a furat focul ceresc si l-a adus pe pamant oamenilor astfel incat acestia sa nu mai traiasca in frig si intuneric.
Atunci cand flacarile s-au aprins in vetre, muritorii nu se mai temeau de umbrele noptii si nici de pedepsele zeilor. Ca sa ii impace, Prometeu i-a promis lui Zeus ca oamenii ii vor aduce ofrande din animalele sacrificate si, mai mult de atat, el va putea alege carnea de pus pe rug.
Fiul lui Iapet a ucis un taur si l-a impartit in doua gramezi: in cea dintai, mai mica, a pus carnea buna de mancat. In cealalta a pus oasele, coarnele, intestinele, copitele si pielea, pe care le-a acoperit cu un strat galben de grasime.
Lacom, regele zeilor a ales mormanul cel mai mare dar s-a facut de ras in fata oamenilor si a olimpienilor atunci cand a descoperit ca Prometeu l-a inselat. Drept pedeapsa, l-a inlantuit pe titan de o stanca si si-a trimis vulturul in fiecare zi sa ii sfasaie ficatul. Peste noapte, organul se regenera iar a doua zi, vulturul se intorcea si o lua de la capat iar chinurile lui Prometeu au continuat astfel pana cand Hercule l-a eliberat.
Dincolo de aceasta legenda, oamenii au asociat intotdeauna corbul cu intelepciunea si regalitatea. Oamenii care au ca patron aceasta pasare au caractere nobile si au o inteligenta peste medie. Au intotdeauna raspunsurile la ei si nu ii poti prinde niciodata pe picior gresit.
Nu sunt neaparat posesivi dar simt nevoia sa ii protejezepe cei pe care i iubesc. Loialitatea lor fata de aceste persoane ii pot impinge sa faca gesturi necugetate si se pot transforma in fiare daca simt un pericol in preajma lor.

Porumbel
Ziua nasterii: 7, 10, 15, 23

Peste tot in lume, porumbelul este asociat cu pace si iubirea. Legatura dintre dragoste si aceasta pasare delicata poate fi gasita in spatiul european tot in cultura grecilor antici. Porumbelul este un simbol al Afroditei, zeita iubirii si a frumusetii.
Fiica lui Uranus s-a nascut din spuma marii atunci cand Cronos si-a lovit tatal in pantece cu o secure. Din sangele si samanta scurse in apa s-a ridicat Afrodita, purtata de Zefir pana pe malurile insulei Cipru, pamant care a ramas mereu in sufletul ei.
Atunci cand vrea sa trimita mesaje muritorilor, zeita ia de cele mai multe ori chipul pasariii si carul sau de aur este tras pe bolta cereasca de un stol de porumbei.
Cei care sunt nascuti in aceste zile si sunt patronati de pasarea iubirii au personalitati placute si suflete foarte tandre. Se indragostesc destul de usor si nu o data de persoane nepotrivite insa ei nu isi pierd speranta. Fiecare dezamagire in dragoste este pentru ei o lectie valoroasa si ii intareste. Nu isi pierd gingasia sufleteasca si cred din toate fortele in puterea iubirii.
Sunt buni judecatori de caractere si nici nu poarta ranchiuna, nu doar pentru ca ei sunt croiti sufleteste pentru ietare si armonie ci si pentru ca viata este prea frumoasa ca sa se incarce cu energie negativa din cauza altora.

Phoenix
Ziua nasterii: 5, 9, 17, 28

Originea legendei Pasarii Phoenix este destul de greu de depistat. Sub un nume sau altul, povesti asemenatoare apar in toate culturile lumii. Ceea ce au in comun este faptul ca pasarea traieste perioade indelungate de timp, mult peste 1000 de ani apoi izbucneste in flacari si se ridica din propria-i cenusa. Ea este considerata un simbol al renasterii naturii si este asociata, in general, cu soarele.
Oamenii care sunt nascuti sub patronajul ei sunt, cu siguranta, cei mai puternici nativi din zodiacul pasarilor sacre. Nimic nu ii poate opri din drum atunci cand si-au propus ceva iar greutatile vietii nu ii darama ci ii fac din ce in ce mai puternici.
Sunt foarte siguri pe ei si si pe calitatile lor. Au aere de invingatori si nu se multumesc niciodata cu locul al doilea. Tocmai de aceea, sunt extrem de competitivi.
Totusi, pentru ca au un acut simt al dreptatii, ei nu sunt genul care sa calce pe cadavre ca sa obtina ce vor. In dragoste sunt destul de retinuti si nu isi arata foarte usor sentimentele. Nu au foarte multi parteneri de-a lungul vietii si trateaza dragostea cu foarte multa seriozitate.

Cocos negru
Ziua nasterii: 6, 11, 16, 22, 29

De regula, cocosul negru este asociat cu magia. Acesta este considerat un semn al fertilitatii dar si al senzualitatii, al mandriei si al bunastarii financiare.
Oamenii nascuti in aceste zile au de multe ori inclinatii catre ocult si misticism sau cel putin catre filozofie si spiritualitate. Au caractere mandre care nu deranjeaza. Ai putea spune ca au un simt al onoarei foarte puternic dezvoltat decat orgoliu sau vanitate. In acelasi timp, nu sunt oameni care sa acorde o a doua sansa si se arata neiertatori atunci cand cineva le greseste.
Iau foarte in serios viata profesionala insa nu vor renunta niciodata la familie sau la viata de cuplu de dragul succesului in cariera. Au o inteligenta vie si o minte foarte ascutita dar nu au talent diplomatic. De aceea, atunci cand vine orba de cei nascuti sub semnul cocosului negru fie ii iubesti complet, fie ii urasti.

Bufnita
Ziua nasterii: 2,12, 18, 25

In culturile lumii, oamenii au dat bufnitei doua valente. Cea dintai este negativa si este considerata un mesager al mortii sau al dezastrelor naturale. Pe de cealalta parte, ea este un simbol al cunoasterii si al intelepciunii.
Cei mai multi dintre europeni sunt inclinati sa o asocieze cu cea de-a doua imagine. In Grecia Antica, bufnita era pasarea zeitei Pallas-Athena, zeita intelepciunii si a razboiului strategic.
De altfel, diplomatia si inteligenta sunt doua dintre carcateristicile oamenilor nascuti in aceste zile. In aparenta, sunt oameni distanti si foarte reci cand, in fapt, ei isi calculeaza foarte atent fiecare pas. Se gandesc intotdeauna la consecintele actiunilor pe care le intreprind si nu doar asupra lor ci si aspura celorlalti.
De regula, dau dovada de foarte multa intelegere si sunt pasnici. Incearca sa rezolve orice conflict pe cale dimplomatica insa daca acest lucru nu se poate, vor avea grija sa isi apere interesele cu toate fortele. Un razboi al mintii cu o persoana nascuta sub semnul Bufnitei este aproape pierdut de la inceput.

2 comentarii:

  1. Când sa ma dau și eu... vultur, constat ca se spun prea puține despre el. Tot corbul descris și la vultur. Hm, poate nu era nimic de bine de zis la vultur... Nu pot pentru ca sa cred :)

    RăspundețiȘtergere