luni, 20 octombrie 2014

Speaker la TEDxCluj 2014: Dr. Raed Arafat

Sub tema “Learn – Unlearn – Relearn”, pe 8 noiembrie va avea loc Conferinţa TEDxCluj 2014, la Cinematograful Florin Piersic. Până atunci, Revista Bulevard va prezenta zilnic, câte un speaker dintre invitaţii de anul acesta. Mai multe detalii despre înscriere găsiţi pe tedxcluj.com.
Dl Dr. Raed Arafat este un profesionist de top al medicinei de urgenţă, fondator şi medic şef al programului SMURD precum şi secretar de stat în MAI.
Numele dl Dr. Raed Arafat este sinonim cu numele SMURD, serviciul mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare. Un palestinian vizionar, plecat din Nablusul natal la 16 ani, Dl Dr. Raed Arafat, şi-a dedicat cunoştinţele, resursele şi relaţiile personale pentru a da viaţă unui sistem de medicină de urgenţă, modern, care să menţină viaţa, ajungând să fie unul dintre cei mai premiaţi români. De la primul drum către România, pasiunea sa s-a amplificat, luând conturul atâtor altor călătorii în scop profesional, a miilor de vieţi salvate, a apariţiilor în presa mare şi a distincţiilor cucerite una câte una, ca semn de respect şi recunoaştere pentru activitatea desfăşurată în salvarea de vieţi omeneşti. Printre distincţiile primite sunt: titlul de Profesor Honoris Causa al UBB Cluj-Napoca (2014), decoraţiunea primită de la Regele Mihai (în 2013), titulatura de Membru de Onoare al Academiei Americane de medicină de urgenţă (2012), decoraţiunea Ordinului Naţional Pentru Merit în grad de Ofiţer (2005) după ce în 2003 obţinuse gradul de Cavaler şi dincolo de toate a obţinut definitiv încrederea unui naţiuni. Astăzi este şi Preşedinte în Consiliul Director al Fundaţiei pentru SMURD precum şi Secretar de stat în MAI, iar din această toamnă devine cadru didactic asociat la UMF Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu